Lofsan

Backträning for president

Jag har ganska exakt en månad kvar till årets andra och mitt livs tredje marathon. Jag ska springa den första upplagan av Helsingborg marathon och dessutom få stå bredvid Hans på startlinjen som startar sitt första marathon. Ju närmare loppet desto noggrannare är jag i min träning även om passen mitt i sommaren också varit väldigt viktiga.
 
 Mitt sista långpass innan marathon sker på tisdag i form av 21,1 kilometer i snabb fart. Idag däremot sprang jag backintervaller, något jag inte fokuserat på under juli månad efter min multisporttävling i Åre.
 
 Ett vanligt backpass för mig innehåller 10 min jogging som uppvärmning och sedan 30-40 minuter intervaller som jag varierar beroende på vad det är för typ av backe och vem jag har som sällskap. Kvällens intervaller delades upp i 4 block med 3 intervaller där varje intervall blir kortare och kortare. Ett block blir 10 minuter inklusive joggvila ner till starten av backen, perfekt mental gräns att hålla motivationen till.
 
 Backträning är grymt för konditionen, benstyrkan och pannbenet. Backträning for president!
 


Jag firar nästan julafton med alla nya kläder från Röhnisch höstkollektion att inviga. Röhnisch har satsat mycket på linnen i det populära shapematerialet. Väldigt sköna att träna i! Jag springer i sleeves från Gococo, alltså som benskydd med separat strumpa. Jag tror att jag ska springa marathon i en lite mer dämpad sko men nu när jag tränar älskar jag de olika tunna modellerna från Merrell.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara uppochhoppa 11 augusti, 2014 at 08:18

  Att göra block är superbra, serievila är backpresidentens bästa sekreterare, typ! 🙂
  Åh vad jag längtar efter backintervaller, senare i höst, och i vår, då – då – först lite bygge på skrotet bara!

  [Svara]

 • Svara Nina 11 augusti, 2014 at 11:30

  Önskar att jag kände mig lika bekväm som du i att springa i såna korta shorts, det ser skönt ut. Jag är väl för fåfäng och vill inte att alla ska se gropar etc. Heder åt dig att du inte bryr dig om dina!

  [Svara]

  admin Reply:

  Haha, vem har inte gropar?

  [Svara]

 • Svara Mari 11 augusti, 2014 at 17:10

  Tack för tips på bra intervaller =)

  [Svara]

 • Svara Sandra L 11 augusti, 2014 at 23:18

  Snygg outfit! Jag funderar på att testa att springa i kompressionsstrumpor från gococo. Jag tränar inför Helsingborgs marathon, och har emellanåt känt smärtor i ena vaden. Jag undrar om du har haft de vanliga kompressionsstrumporna därifrån, eller om det är bättre med superior?

  [Svara]

 • Lämna kommentar