Lofsan

Backträning

Ikväll kändes rumpan lite extra tung i soffan och dörren trög att öppna men ett riktigt bra sätt att se till att träningen blir av på är att ha en date.

Jag brukar vara den som samordnar alla träningsdater jämt men nu var det faktiskt jag som fick en inbjudan till löpträning av min syster Agnes. Gärna!

Vi sågs på Ringvägen, körde 15 min uppvärmning joggning och sedan 10*130 meter backträning i Tanto uppför sliriga gångvägar. Bra med dubbade skor. Jag springer med Salomon Spikecross och Agnes med Icebugs. Båda verkar ha lika bra känsla. Jag skulle aldrig kunna springa med broddar här i stan där det är en del asfalt så det är grymt att det finns riktigt sköna dubbade skor.

Resten av kvällen har varit social tillsammans med Hans stora kille som varit här på middag och nu är det dags för mig att sova. Imorgon väntar en lång dag i skolan och jag ska bland annat ta över en ny kurs för mig, nämligen Tränings – och tävlingslära. På gymnasienivå är det galet intressant och utmanande att undervisa i fysiologi, idrottspsykologi och näringslära. När det dessutom är en valbar kurs där alla elever är 100% motiverade så är det extra stimulerande att vara lärare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Erica 9 januari, 2013 at 10:10

  Kul med jobb på gymnasium, de kan vara så peppade där. Backträning får jag nog av bara med att ta mig till och från bilen med två barn, ha ha, så jag brukar undvika det 😉 (men så bor jag i en skidbacke)

  [Svara]

 • Svara Helena 9 januari, 2013 at 10:11

  Det som tilltalar mig med backträning/intervaller är att det är så effektivt! Tar inte så mycket tid men ger kroppen en rejäl omgång.
  Lyx att ha någon som drar med en ut/bjuder in till träning 🙂
  Ha de bra!
  /Helena V

  [Svara]

 • Lämna kommentar