Lofsan

Backlöpning i Hammarbybacken

Kan man bli tröttare av något som att springa den där förbannade backen?!

Vi körde först tre ”kortare” vändor upp och med fokus på löpning över krönet och snabbt och tekniskt bra nerför med ca 1:45 i uppförstid. Sedan körde vi flera varianter på raka löpningar uppför med fokus på starkt frånskjut, höjd blick, framskjuten höft och starka pendlande armar. Hmm… Kom ihåg det när mjölksyran sprutar ut ur öronen. 🙂

Totalt inklusive uppvärmning och nedjogg blev passet 60 min varav 40 var i backen. Grymt bra för lår, rumpa och lungor. Och huvudet såklart. Nu är jag trött men ge mig en natt så är jag fit for life igen.

Förutom killarna från Stockholm brantaste var det samma gäng som förra veckan, jag hade med mig min kompis Veronica, hennes kompis Hanna med sambo, min syster Agnes och hennes sambo och en helt fantastisk tjej som heter Helena som läser min blogg. Helena var supersnabb och så lätt i backen, vilken inspiration!

Nu har jag precis parkerat cykeln och ska ta en varm dusch. Jag åt middag innan passet, när jag ska köra lite längre mer konditionskrävande träningspass så äter jag kolhydrater innan annars äter jag sällan kolhydrater till middag. Återhämtningsmål ikväll blir kesella med hallon och nötter. Jag måste äta det sista jag gör innan jag sommar annars vaknar jag hungrig på natten. Tränar man hårt och regelbundet och sköter maten så vågar kroppen förbränna även under vilan. Ett knep alltså; ät regelbundet varje dag så att kroppen vet när och hur den ska få energi så att den i sin tur vågar omsätta den energin (fettet) den har i buffert.


Invigning av nya löparvästen från Röhnisch! Efter Lidingöloppet ska jag unna mig nya Asics. Tajtsen är mina prestationstajts som jag använder när jag vill känna mig riktigt snabb. 2XU. Lite kyligare nu så funktionströjan från Kari Traa var perfekt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Aniika 13 september, 2012 at 20:38

  Du ser oförskämt pigg ut! 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Haha! Det där var innan passet! 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 13 september, 2012 at 21:40

  Tack för en otroligt inspererande blogg..
  Jag blir glad varje gång det dyker upp ett inlägg eller en ny träningsvideo från dig..
  Tänkte fråga..du kanske har fler som undrar också om det finns någon annan övning än plankan som man kan göra när man varit gravid?

  TACK ÄN EN GÅNG!!! =)

  [Svara]

 • Svara i min lilla lilla värld 13 september, 2012 at 21:54

  Eller så äter man när man är hungrig 😉

  [Svara]

 • Svara Helena 13 september, 2012 at 22:32

  Kul att ses Lovisa!!!
  Kul också att jag kan inspirera! Tävlingslysten som jag är tryckte jag ju på lite extra då jag såg dig i ögonvrån :-).
  Jag hör av mig angående magen. Att det är så uppenbart, ha ha.
  /Helena

  [Svara]

 • Svara Ida 13 september, 2012 at 23:46

  Bra jobbat! Backträning är grymt roligt och effektivt…

  http://caolila.blogg.se/

  [Svara]

 • Svara Malin 14 september, 2012 at 18:12

  Hej!

  Jag gillar din blogg den inspirerar mig väldigt mycket och ger mig tips om nya övningar att använda i träningen. Men jag har tänkt på en sak, du är oftast väldigt sned i ryggen på dina bilder, lutar lixom åt ena hållet, är det med vilje eller har du skolios eller någonting?

  Kör på. du är grym!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Haha! Nej det är bara en pose! 🙂

  [Svara]

 • Svara Claudia 23 februari, 2013 at 21:41

  Du ser fantastiskt stark och sund ut! Vilken motivation du är!

  [Svara]

 • Svara Stockholms brantaste – tävla om en startplats | erdoderdo 8 april, 2013 at 19:35

  […] Här kan du läsa om när grymma Lofsan tränade med Stockholms Brantaste förra sommaren. Jag blir ju riktigt peppad av att läsa och se bilderna från förra sommaren. Här är också från ett backträningspass som vi körde några tjejer i backen i somras. Längtar till sol och utomhusträning igen! Dela det här:TwitterFacebookGillaGilla Laddar… Postat i Allting/Något | Tagged Hammarbybacken, löpträning, stockholms brantaste, tävling, Träning […]

 • Lämna kommentar