Baxter

Backan & Astrid Lindgren

Fy vilken natt vi har haft! Baxter skrek och hostade oavbrutet från 23 till 03. Då ringde jag vårdguiden för att be om råd. Hon tyckte att vi skulle åka in så att han kunde få en dos så att han skulle kunna sova. Så fort han somnade tog det bara 5 sekunder innan han började hosta, tappade nappen och blev förbannad. Vi fick träffa en läkaren direkt när vi kom in, Baxter hostade några gånger framför läkaren. Precis som jag säger; eftersom hans tillstånd inte är akut, han har varit så här i snart 4 månader så vill inte läkaren ge någon medicin. Jag berättade att varken ventolin eller bricanyl hjälper, molipect kräks han av. Vi diskuterade och jag berättade alla besvär men vad kan man göra mitt i natten åt det när det inte finns något riktigt fel att hitta på kroppen? Jag var ju inte ute efter att diagnosticera, jag vill bara att Baxter ska få sova några timmar på raken utan att vakna var 10:e minut. Sjukt va!? Var 10:e minut hela tiden. Aldrig några längre block. Vem skulle inte bli gnällig då liksom?

Vi fick åka hem utan kortison eller annan medicin och vackert vänta till vår läkartid nästa vecka. Baxter fortsätter hosta och somna till och vakna och bli ledsen. Inget att göra något åt. 🙁 Livet fortsätter, Sixten ska till förskolan, middagen ska inhandlas och så vidare. Jag har inte gjort många knop idag hittills men strax ska jag ut så att Baxter får frisk luft, Sixten ska hämtas klockan tre och så blir det Ica. Life goes on, oavsett om vi får sova eller inte.Gräbsen och jag på Lindys diner på 7th avenue nära Central Park.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lisa 12 maj, 2011 at 18:46

  Men fy vilken mardröm alltså. Stackars lille Baxter både för utebliven sömn och jobbig hosta, och stackars er som inte får sova! Det är ju liksom värsta tortyren.
  Håller tummarna för en diagnos så han kan få hjälp. Imponerad att du/ni orkar så bra utan sömn. Beundransvärt.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack! Om det nu finns någon prestige i att orka…

  [Svara]

  Lisa Reply:

  Nej, absolut inte, och man har ju inget val när det väl är så. Men ändå. Man har ju ändå ett aktivt val att spendera dagarna sovandes/vilandes eller ändå försöka orka och samla energi på andra sätt.

  [Svara]

 • Svara Stina 12 maj, 2011 at 19:09

  Ja, man kan bli galen för mindre… Stackars Baxter!!! Och stackars er som inte heller får någon sömn! Kram!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Du om någon vet hur det är!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 12 maj, 2011 at 19:20

  Stackrs liten och stackars dig. Måste vara helt slutkörd. Nu skulle jag bott i Sthlm så hade jag kunnat se efter barnen en timma så du fick lite sömn.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Min familj och vänner hjälper till så mycket de kan, guld till dem!

  [Svara]

 • Svara Emma 12 maj, 2011 at 20:29

  Du är en klippa Lofsan! Som är världens bästa mamma till dina gräbs i alla lägen!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack! Det värmer att du skriver så!

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma 13 maj, 2011 at 09:43

  Kämpa på! Sömnbrist kan göra en galen! Men vad fan gör man när det är ens barn? 🙁 Man måste ju orka, som du skriver så kommer vardagen varje dag oavsett..

  [Svara]

 • Svara Anna 13 maj, 2011 at 11:44

  Jag tycker verkligen det låter som reflux, alltså att magmunnen inte stänger till ordentligt och det kommer upp maginnehåll i matstrupen som retar och ger kräkningar och hosta. Värre när han ligger, hostmedicin hjälper inte. Skulle ni inte få kolla det snart?? Kä,pa på!!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Vi ska på utredning på tisdag första gången. Det är en riktig barnmottagning som ska vara duktiga på så här små.

  [Svara]

  Anna Reply:

  Va skönt! Hoppas att det gått bra idag!

  [Svara]

 • Lämna kommentar