Lofsan

BabyBjörn Comfort Carrier

För några veckor sedan skrev jag om BabyBjörns bärselar anpassade för tyngre bebisar/barn upp mot 2-3 år; Miracle och Comfort Carrier. När jag hade läst på mer om Comfort Carrier kunde jag inte hålla mig så nu har jag en sådan också. Den går att använda upp till 15 kg, om barnet väger mindre än 12 kg kan barnet sitta både både framåt och bakåt medan tyngre barn ska sitta inåt. Man reglerar grendynan utifrån om barnet ska sitta framåt eller inåt. Comfort Carrier har ingen ryggplatta som Miracle, däremot har den ett rejält midjebälte som fördelar tyngden på höfterna och ryggen. Barnet sitter inte direkt mot kroppen utan det är ett lager mellan som gör att konstruktionen känns stabil. Sixten kan sitta utan problem även om hans ben kanske är lite i vägen om jag skulle powerwalka. Baxter älskar att hänga framåt och i lördags när vi hejade på Agnes på Halvmaran stod klappade han nöjt med händerna. Comfort Carrier tar lite mera plats i skötväskan än Miracle men det är det värt eftersom båda barnen teoretiskt kan sitta i den när vi är på stan. Det uppskattar jag som lever en aktiv livsstil.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Svara A 20 september, 2011 at 15:49

  Om du ska sälja Miracle selen så jag intresserad!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Ska fundera på saken. 🙂 Vad vill du ge för den?

  [Svara]

  A Reply:

  Bra fråga, är så dålig på sånt…

  [Svara]

  A Reply:

  Har inte koll på vad den kostar i inköp. Har en Active men skulle tycka det skulle vara smidigt att bära ”ärtan” som nyfödd i sele när vi ska till förskolan med mera. Slippa dra ut vagn i vinterkoaset i december/januari.

  lofsan Reply:

  Jag kollar och mailar dig!

 • Svara Eva 20 september, 2011 at 16:08

  Men ändå skär det lite i min korsrygg när jag ser bilderna. Är det inte stor skillnad att bära inåt och utåt? Jag tänker att vikten (rumpan och benen) hamnar så mycket längre ut från kroppen när du bär honom utåt jämfört med att ha hans rumpa med ben som omsluter din midja? Eller? I övrigt ser konstruktionen helt okej ut tycker jag.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Det är mycket lättare att bära inåt än utåt men stödjebältet avlastar enormt. Det är stor skillnad på Miracle och Comfort Carrier. Skulle jag köra flera timmar skulle jag ha båda inåt såklart.

  [Svara]

 • Svara Miss Agda 20 september, 2011 at 17:03

  Vi har en Synergy med ryggplatta och tycker den börjar kännas jobbig att använda nu när A väger 10kg+. Använder iofs inte bärselen så mycket ändå. Men kanske kan jag testa denna nästa gång vi ses (med Alvar i)?

  Ps. Lite träningsvärk i övre delen av absen, annars känns det inget. Jisses vad peppad jag blev av passet igår. Nu vill jag träna mer hårda pass 😀

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Jag är öm både här och där! 🙂

  Kom hit och prova bara.

  Fler pass blir det, säg bara till.

  [Svara]

 • Svara Caroline 20 september, 2011 at 22:28

  Vilken är bäst, ergo baby eller baby björn comfort carrier? Jag är nämligen på jakt efter en ny bärsele till min son som snart är 8 månader o väger knappt 10 kg. Vi har en babybjörn original som han nu växt ur. Kommer främst ha selen när jag flyger själv med sonen eller när vi handlar mat. Vilken ska man satsa på? Gillar att ergon går så högt upp i vikt men vill gärna kunna ha honom framåtvänd då han älskar det. Vad skulle du rekomendera?

  [Svara]

 • Lämna kommentar