Resor

Att våga vara ensam med småbarn

Jag har gått på många nitar det senaste året när jag försökt hitta på saker helt ensam med båda barnen. Då menar jag inte att åka till gymmet eller gå en promenad utan till exempel till matbutiken och framförallt på café. Det går alltid bra om ett av barnen sover men så fort båda vaknar är det kört direkt. Sixten är nyfiken och vill utforska medan Baxter har en annan agenda och emellan står jag med smörgåsar på en bricka. Jag borde ha lärt mig en läxa men icke sa nicke och bra är väl det. För varje vecka som går blir Sixten allt mer resonerlig och lättare att föra en dialog med och sedan Baxter började gå så är han mycket mer glad och tillfreds med livet.  När jag är mycket ensam med barnen i perioder så försöker jag utmana mig själv och inte se hinder för saker jag vill göra eller uppleva bara för att jag har två små barn födda tätt. I går hade vi en heldag i London på egen hand och det gick ju finemang. Sixten var faktiskt vaken hela tiden, Baxter sov 1,5 timme i vagnen, han somnade mitt i Hyde Park. Sixten och jag gick till barnbutiken Mamas & Papas på Regent Street och fotograferade och provkörde barnvagnar och sedan tog vi hissen upp till deras suveräna café och restaurang Cibo. Baxter fortsatte att sova och Sixten lekte med de nya bilarna och med min iphone. När Baxter vaknade var jag beredd på att behöva packa ihop och gå direkt men det gick bra att vara kvar med båda. Härligt, kanske har det vänt nu, Sixten fyller 3 år i sommar och Baxter utvecklas allt mer, kanske blir det lättare nu. Eller har det tuffa bara börjat? 🙂

Jag blev kaxig, utmanade ödet och satsade på både GAP Baby OCH Niketown efter Mamas & Papas, både ny stickad overall till Baxter inköpt OCH nya tränings- och jobbkläder till mig. Succé. Sedan köpte jag en crêpe till gräbsen att dela på i vagnen och under tiden de åt hann jag klämma och känna på barnvagnar  inne på John Lewis. Herregud, helt crazy men det gick bra det också men sen var Sixten trött på mig och mina barnvagnar så då gick vi tillbaka till hotellet och jag gav mig själv en stor fet klapp på axeln för att jag vågade ”göra London” helt ensam med en 1-åring och en 2-åring. Snacka om att kliva ur sin bekvämlighetszon!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Svara Lina 11 januari, 2012 at 21:37

  Hej!
  Jag har en fråga jag hoppas du vill svara på.
  Min son är lika gammal som Sixten och jag har (äntligen) skaffat mig en iPhone, och undrar vilka appar som passar en två-åring du skulle rekommendera? Det får gärna vara gratis appar eftersom skrotten tröttnar fort.
  Har försökt leta i app store med det är så himla många att välja på…

  Vill också passa på och tacka för att du väljer att dela med dig av ert liv och alla träningstips!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack Lina!

  jag laddar ner alla gratisappar för barn typ spel och pussel och sånt sedan har jag köpt alla Toca Bocas spel. De är värda pengarna. Sixten kan manövrera iphone själv så han vet vilka han tycker om. Jag har gjort en spellista i youtube också åt honom så att han kan bläddra bland filmklipp som han tycker om utan att jag behöver söka åt honom först.

  [Svara]

  Erika - Emblas mamma Reply:

  Jag kan rekommendera min 20månaders favvoappar som heter TocaBoca (massa olika), Sound Touch och Picture book. Pekboken kostar en slant (15 kr?) men med den har hon verkligen utvecklat sitt ordförråd. Där visas bilder och så säges namnet på saken, djuret, föremålet. Sen får barnet klicka på rätt bild när appen frågar ”Var är…?”

  Men… Jag tycker det där med iPhonen och apparna som Embla gillar har blivit lite jobbigt. Hon skriker ”MIN!” så fort hon får syn på mobilen nu för tiden och blir galet sur om hon inte får spela. Detta gäller oavsett om klockan är 5.30 på morgonen och hon råkar se den när man kollar va klockan är, eller om det är vid något annat opassande tillfälle när man föröker smygtitta en snabbis eller om någon ringer och man ska svara… Hon har lyckats radera en del appar oxå i sitt aggroklickande. Så det finns både för och nackdelar.
  Som jag ser på det just nu finns inget annat alternativ än att ta bort mobilanvändandet helt tills hon har coolat ner sig lite och blivit av med sitt beroende.

  [Svara]

  Lina Reply:

  Tack för era svar!
  Ska kolla Toca Boca då bla.

  Erika: Känner helt klart igen det där 🙂 Hade en andriod innan som min son ansåg vara sin, men fördelen jag har med iphonen är skärmlåset som han inte kan koden till 😉 Jag har också försökt att inte låta honom ha iphonen för mycket, men det är ändå skönt att ha några bra appar när vi tex har en tre timmars tågresa till mormor och morfar framför oss.

  [Svara]

 • Svara Linda kw 12 januari, 2012 at 06:19

  Duktiga du! Är själv i samma sits, stundtals mkt själv m barnen och då gäller det att få allt att funka. Man får inte vara rädd för att misslyckas helt, det är ju inte alltid ens barn gillar att shoppa lika mkt som en själv. Du har turen att ha bägge i vagn fortfarande, jag bär gärna inte en 6 och 3-åring när de ledsnat.

  Hos oss försöker vi även hitta på ”vuxen-saker”, typ gå på lite finare restaurang m vår äldsta så att han dels får egentid m oss men också tränas lite för han på ett bra sätt ska hantera olika situationer som kräver tålamod. Det brukar vara väldigt uppskattat o framför allt väldigt mysigt!

  Njut en massa av London!!

  [Svara]

 • Svara Sandra 12 januari, 2012 at 07:51

  Helt rätt! Bra jobbat! Så ska jag också vara när lilla lillebror har kommit ut i maj! Kram!

  [Svara]

 • Svara sophia 12 januari, 2012 at 10:03

  Jag har ju inte lika tätt mellan mina barn som du, det är ca 2 år mellan dem men hur det går att göra saker med barnen hör ju mycket med deras personlighet att göra också. Mina barn älskar att göra saker och under hela jullovet har vi gjort mängder med saker. Åkt skridskor, skidor, varit på djurpark, grillat korv i skogen, varit på bio och teater samt mycket mer. Mina barn är vana att äta ute och vara ute mycket, och jag har varit själv med dem i ca 3 veckor under jullovet. Jag får ut jätte mycket av att hitta på saker med dem och se hur spännande och givande det är. Men jag försöker också planera in lugna dagar hemmavid då vi bara tar dagen som den kommer. Är ute och gör vad vi känner för. Idag är 3e dagen på dagis för barnen och de har det bra där men ack vad det tar emot…..

  [Svara]

 • Svara Johanna 12 januari, 2012 at 10:31

  Härligt! Jag har ju nästan 3 års skillnad på
  Mina men jag är inte rädd att utmana mig själv utan set sällan hinder för att göra saker med båda! En underbar känsla när man får
  Positiv feed ack både från barnen och omgivningen! Bra jobbat!!

  [Svara]

 • Svara Matilda - Livet som ung shoppinggalen tvåbarnsmamma 12 januari, 2012 at 11:44

  Känner igen det där med bekvämlighetszonen, det blir väldigt mycket lättare ju äldre barnen blir. Nu blev jag riktigt peppad på att dra till London igen, kanske med Mercedes den här gången. Hoppas ni har det kul!

  [Svara]

 • Svara Mikaela Lee 12 januari, 2012 at 14:37

  Känner igen mig! Jag brukar utmana mig själv ibland, var tex på badhuset själv med båda barnen. Tänkte att går det så går det, i värsta fall får jag gå därifrån. Det gick över förväntan och barnen uppskattade det verkligen!
  Även att åka in till stan med buss och tåg el tunnelbana är en utmaning ibland. Man laddar med mutor både ätbara och lekbara och lägger in saker som de tycker är roligt mellan varven, tex leksaksbutik, titta på bussar och tåg, lekplatser.
  Jag väljer ofta barnvänliga caféer och matställen och i matbutiken låter jag barnen vara delaktiga i att plocka det vi ska ha i möjligaste mån.

  [Svara]

 • Lämna kommentar