Lofsan

Att utnyttja vardagen

Idag hämtade jag barnen sent (för att vara i vår familj, 16.45) efter en lång arbetsdag. Hans åkte till Malmö och vidare till Köpenhamn igår och kom hem nu sent ikväll så jag både lämnade och hämtade på förskolan, annars brukar vi dela dagen. Istället för att gå hem direkt så fortsatte vi förbi porten och promenerade ett par kvarter till med destination Mariatorget. Bara för att hösten är här och det blir mörkare tänker jag inte vika mig och bli hemmabekväm. Vi ska njuta av vardagen utomhus ända tills vi fryser. 🙂

Vi köpte varsin smoothie på mitt favvoställe SqueezedUp som vi drack på uteserveringen. Sedan lekte vi i den nu tomma drakfontänen mitt på Mariatorget tills Sixten råkade snubbla när han blev jagad av monsterBaxter. Sixten blev sur och ville gå hem. Haha, jag ser en 6-åring och 7-åring framför mig som surar. Snart är vi där. 🙂

Det var så himla mysigt att göra detta tillsammans. Jag ska verkligen anstränga mig till att hitta på små utflykter även efter förskolan framöver. I ett euforiögonblick råkade jag lova att vi ska hänga i lekparken; åka rutschkana, klättra och gunga imorgon efter förskolan. Not my favourite om jag säger så. Jag får stå mitt kast. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara Emelie 8 oktober, 2012 at 20:48

  Oj va mysigt det låter!
  Jag har en fundering som jag undrar om du kan hjälpa mig med. Jag får väldigt ofta ont kring kotorna just vid korset ryggraden/axlarna. Har du något tips på övningar/stretch som kan funka för att få bukt på värken där?
  Jag styrketränar hemma ca 4 dagar i veckan, mycket fokus på axlar, rygg och core.
  Tack för en toppenblogg, den inspirerar mig väldigt mycket!

  [Svara]

 • Svara Alfva - nu även med Barnprylsbloggen 8 oktober, 2012 at 20:55

  Jag har faktiskt köpt på mig varma vantar, inlägg till stövlarna och har tjocka höstjackan redo för att just slippa rymma in så fort vindarna kommer. Energin hos en 3-åring är ju liksom inte helt slut efter förskolan!

  Tror faktiskt snart det får bli en utflykt till Mariatorget och testa de där smoothiesarna, nu börjar det dra lite i tarmen!

  [Svara]

 • Svara Aniika 8 oktober, 2012 at 21:06

  Härligt! Jag hämtade tidigt, och njöt av en tvåtimmarspromenad med barnen runt i våra hoods. Skönt att inte ha bråttom och stressa, och ta sig tid att nicka och le åt varje litet barr lillan plockar upp… (För de är mååånga 🙂

  [Svara]

 • Svara Malin Bergkvist 8 oktober, 2012 at 21:25

  Här började sonen tömma cykelbanan från alla löv på väg hem från dagens hämtning av syrran. Han tröttnade efter ett tag när an insåg hur mycket det var. Men innan vi gick vidare så måste han givetvs lägga tillbaka alla löv igen 🙂

  [Svara]

 • Svara Marie 8 oktober, 2012 at 22:22

  Men ååh vad mysigt!! Ja jag hade tänkt göra så med min dotter också efter förskolan. Men hon är så himla trött så hon somnar omedelbums 🙁 Men JAG ska iallafall ut och gå promenad och stanna till på järvafältet och köra lite styrkeövningar medan hon sover gott i vagnen 🙂

  [Svara]

 • Svara Johanna 8 oktober, 2012 at 22:44

  Oh,älskar squeezed ups smoothiesar 😀

  [Svara]

 • Svara Linda 9 oktober, 2012 at 09:07

  Trust me- du vill inte ha en 6&7-åring sura samtidigt 😉 Alltid välkommen på studiebesök hos oss annars…livet är SÅ orättvist hela tiden enligt den blivande 7-åringen;)

  [Svara]

 • Lämna kommentar