Lofsan

Att springa för en god sak – Helsingborg marathon

Att springa är ett individuellt projekt. Men så kallade charity runs är ett sätt att också addera en gemensam dimension till löpningen.

Många av er känner säkert till löpare som samlar in pengar till sjuka barn, osv. Det är ett härligt exempel på hur idrott kan bidra till en bättre värld tycker jag.

En god vän till mig och Hans heter Srini Swaminathan och är en indisk lärare som ofta föreläser jorden runt om skolutveckling. Vi har träffat honom både i London och hemma hos oss i Stockholm, och vi har hört honom berätta om hans enorma engagemang för de allra fattigaste och mest utsatta barnen på den indiska landsbygden. Detta har imponerat och berört oss mycket. Vid sidan av sitt arbete som lärare och föreläsare (han föreläser t ex åt Apple i Stockholm nästa vecka) så har Srini sedan några år regelbundet sprungit hel- och halvmaror för att samla in pengar till ”sina” barn. Vi har pratat med Srini och föreslagit att vi ska passa på att hjälpa honom att få in pengar i samband med sitt Sverigebesök.

 – Sagt och gjort, vi kontaktade Helsingborg Marathon som gav Srini en gratis startplats på lördag och nu vill vi uppmana alla som vill bidra till en liten, men viktig skillnad för barn som har det tufft för att de har fötts på ”fel” plats på jorden.

Srini har samlat in önskemål från de olika fattiga byskolor som Srini arbetar med, så ni ska att veta vad de insamlade pengarna går till:  

1. Vattenrenare för att göra skolans dricksvatten säkert (t ex i Hyderabad)

2. Måla väggar i klassrum där färg annars flagnar

3. Arbetsböcker i matematik och engelska

4. Sagoböcker för de minsta

5. Enkla skolmöbler till klassrum 

6. Biblioteksböcker och bokhyllor 

7. Enkel IT-utrustning såsom skrivare, kamera, högtalare, modem

8. Pennor, pennskrin, skolväskor, pennvässare

9. Pengar till utflykter – de flesta barnen har aldrig sett en flygplats, köpcentrum, biograf, osv

Srinis kampanjsajt som han samlar in penagr genom hittar du här: https://milaap.org/campaigns/dreamscometrue

Den har använts länge, den är pålitlig och säker och helt transparent. Man använder sitt vanliga kreditkort.

Organisationen som står bakom sajten heter Miilap (https://milaap.org) och är en välkänd indisk crowdfundingsajt baserad i Bangalore, där över 700 personer driver olika insamlingsprojekt. Betalningar från Skandinavien fungerar utmärkt.

Om ni vill veta mer om Srinis arbete eller om ni har frågor om kampanjen får ni mer än gärna kontakta honom på  sriniswaminathan80 [at] gmail.com

Nu uppmanar jag er alla att gå in på Srinis kampanjsajt och donerar en slant, så ska vi tillsammans se om vi kan nå målet att kunna samla ihop 10 000 SEK under Helsingborg Marathon. Hans och jag kommer att donera 100 USD till Miilap och vi står också för Srinis hotell i Helsingborg.

Håll tummarna för oss och Srini på lördag!

20x30-MUMH1091-1 DSC_3670 Mumbai Jan 18 2012-1 orig-RYAC1509

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

 • Svara Ida 12 september, 2014 at 08:45

  Tack för uppmaningen!
  Nu har donerat 50 USD.
  Känns bra att kunna ge till något som är så tydligt.
  Dom behöver pennor!!! Givetvis ska jag hjälpa till.

  [Svara]

 • Lämna kommentar