Lofsan

Att ge tid till det äldre syskonet

Det är svårt tycker jag. Jag tror att en del av Sixtens frustration gentemot mig bygger på att han aldrig får vara helt ensam med mig. Baxter är en väldigt intensiv bebis medan Sixten är självständig och lugn. Han kommer inte i andra hand men inte heller först. De får turas om att prioriteras högst. Sixten går på förskolan 9-15 fem dagar i veckan och kvällarna däremellan flyger förbi. Idag bestämde jag att Sixten fick vara hemma med mig istället för att vara på förskolan. På så sätt fick vi en nästan en hel timme i soffan medan Baxter sov och flera timmar bredvid varandra även om Baxter var vaken och klättrade över oss.

Jag ska bli bättre på att ge Sixten tid själv med mig. I november och december när vi har flyttat har vi ingen förskoleplats på Södermalm och istället för att skjutsa Sixten till Odenplan funderar jag på att vara hemma med båda två på dagarna. Tanken på en sen höst/tidig vinter tillsammans med båda två hemma i nya lägenheten så att vi kan boa in oss och utforska området känns väldigt lockande.

Idag har vi bara haft ett projekt; barnen var inne på MiniSats medan jag körde min lunchcykling på Sats Odenplan.


Om en stund kommer Hans hem och då ska jag gå förbi kamerabutiken här i närheten. Min systemkamera har gått sönder i både den interna blixten och i objektivet. Hoppas det går att laga!

Sedan ska min syster Agnes (min yngsta syster Elin bor på Österlen där hon läser på konstskola så vi ses inte så ofta just nu) och jag gå på pedikyr. Man sitter i massagefåtölj medan fötterna blir finfina. 🙂

Vi ska testa ett nytt sushiställe här på Drottninggatan efteråt men vi köper med oss hem så att Hans också får smaka. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara I min lilla lilla värld 4 oktober, 2011 at 16:23

  Vet precis vad du snackar om. Skrev om det för några dagar sen 🙂 Det var helt underbart när jag och Wilda tog en eftermiddag på stan. Bara hon och jag.

  Tycker du gör rätt i att ha Sixten hemma i höst. Tänk så mysigt ni kommer ha.

  Vill bara dubbelkolla: Fick du mitt sms innan?

  [Svara]

 • Svara lotta 4 oktober, 2011 at 18:12

  Hej
  om du tycker att du inte har tid med din store måste jag fråga varför har du han på förskola igentligen? Jag menar så stor är han inte så han behöver det. Samt om du tycker att ni har för lite egentid varför så tätt mellan barnen jag menar de skulle ju igentligen räcka för dem båda att bara ha varandra när det är så tätt och de är så unga, då behövs ju ingen förskola.
  Lotta

  [Svara]

 • Svara agneta 4 oktober, 2011 at 21:38

  Har tre barn, två första tätt. Det ger en mamma ständigt dåligt samvete att inte räcka till, förstår precis hur du känner. Det kommer ge med sig, tids nog. Ta med dig Sixten på egna saker, behöver inte vara märkvärdigt. Handla mat, badhus, läs lite extra böcker då ni har en egen timme över, bada badkar med bara han De små stunderna är guld värt, för er båda.

  Sen tycker jag, min personliga åsikt och alla gör vad som passar dem, att 30 tim förskola är mycket oavsett om man jobbar el. inte. Det är ju ett arbete för barnen att vara på förskola, likväl som för oss att jobba. Skillnaden är att vi har raster, det har inte barnen om de inte sover på dagen.

  Sixten är ju ännu ett litet barn, han reagerar kanske oxå som han gör för att han ju vet att lillebror är hemma med dig, men han har svårt att uttrycka det i ord. Jag tycker förskola är jättebra, missförstå mig inte, har själv minstingen , snart 3 år, på fsk, men måtta med allt : ) Han går tre dagar i veckan, kan ngn vecka bli fyra dagar. Det tycker jag är för mkt så jag funderar att gå ner ännu mer i tid, 75% nu.

  Nåväl, du ska se att det löser sig! Du är den bästa mamman för dina fina gossar, det ÄR tungt i perioder, men allt blir bra! Vad längt detta blev….. Ha det gott!

  [Svara]

 • Lämna kommentar