Lofsan

Åre Extreme Race Rapport

Oj vad den här helgen bara försvann förbi! Vi tävlade i lördags och igår satt jag i bilen hem från Åre och nu på måndagsmorgon är jag på väg till Arlanda. Vi var hemma och mellanlandade, bytte resväskor och vattnade lite och idag bär hela familjen av mot USA.

Tävlingen i lördags var väldigt rolig, Idas hela race rapport kan du läsa hos Alla kan träna.

Precis som förra året så var Åresjön riktigt kall och blåsig under paddelsträckan men precis när jag närmade mig Åre strand för att växla över till Annika som skulle springa så sprack himlen upp, solen sken och vinden mojnade. På söndagen låg Åresjön spegelblank…

Jag gjorde en stabil förstasträcka på paddlingen, jag har inte tränat paddling sedan 2002-2003 utan gjorde ju Åre Extreme i år och förra året utan särskild paddelträning men förbereder mig på andra sätt. Jag hade det tufft i motvinden och fick ligga på våg i klungor för att slippa möta vinden rakt med bröstet. I klungorna gick det lite för långsamt för mig egentligen men så fort jag försökte lämna klungan så fastnade jag i vinden.

Det tuffaste och jobbigaste på paddelsträckan är ironiskt nog löpningen från stranden via en äng för att lämna kanoten och sedan vidare löpning över bron över tågspåret och bort mot kyrkan. Jag var helt slut när jag växlade över till Annika. Å andra sidan så fick jag flera minuters försprång till såna som nådde stranden samtidigt som mig jämfört med växlingen ut mot löpningen. Det lönar sig att kämpa hela vägen till mål.

Annika var snabb som tusan uppför Åreskutan och Ida gjorde en snabb cykling utan misstag. Vårt försprång till andra damlag blev större och större och när tvåan väl gick i mål efter oss så hade vi en vinstmarginal på över en timme! Jag kan verkligen rekommendera stafettklassen på Åre Extreme även för nybörjare i multisport.

Nu är vi framme på Arlanda, nästa hälsning kommer från USA! In och följ mig på instagram @lofsans så får du mycket tätare uppdateringar och mycket bilder bakom bloggkulissen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Lisa & livet från den ljusa sidan 29 juni, 2015 at 08:51

  Ja det såg verkligen helt galet jobbigt och tungt ut att lyfta kanoterna och vi som stod där i kanske 45 minuter såg sååå många som frustade och knappt klarade att lyfta dem öht. Sen kom du och hivade upp den som en handväska på axeln och sprang liksom – haha! Enorm skillnad! (kanske lite lättare som du sa, men ändå).
  Härligt kört, ni var verkligen grymma! Och vilken härlig tävling det är, verkligen!

  Kom förresten på att du frågade om Lalandia häromdagen, Max är ju jämngammal med B och Stella ett år äldre än S, och de båda ÄLSKADE! Dock måste man vara 120 cm för den allra roligaste vattenrutschkanan och obs att den jag skriver om är sjukt snabbt så det krävs små-galna barn. Men det verkar dina också vara så den ska säkert gå hem. se mer här;
  http://livetfrandenljusasidan.se/2015/05/16/lalandia-aquadome/

  Ha det så gott i USA! Kram!

  [Svara]

 • Svara Johanna 29 juni, 2015 at 08:52

  Grattis! Kul att tävla i lag!

  [Svara]

 • Svara Junitjej 29 juni, 2015 at 11:10

  Grymt bra jobbat! Ha det kul i USA!

  [Svara]

 • Svara Helen 30 juni, 2015 at 00:00

  Ååå vilket roligt lopp, det ska jag lägga på minnet till nästa sommar. Va ute o paddlade igår för första gånger i hela mitt liv. Läskigt men väldigt häftigt också!

  [Svara]

 • Lämna kommentar