Lofsan

Är du för eller emot?

Jag pratade med en kompis igår som funderat över skillnaden på hur man uttrycker sig kring träning och hälsa. Kost hör nog till dit också. När man vill kategorisera råd, budskap eller rekommendationer är det så lätt att hamna i uttryckssätt där man ”är emot” och säger ”undvik”. Vanliga råd som kopplas till ”undvik” eller ”avstå från” är socker, vitt mjöl, konditionsträning, stretch, fett, lightprodukter, stillasittande, plankan, situps och så vidare.
 
  Känner ni igen er?
 
 Min kompis (som forskar på hälsa, träning och kost, superduktig tjej) sa så bra: för att fåmänniskor att på riktigt lyssna så ska vi fokusera på vad vi är ”för”.
 
 Det som skiljer mitt språk från många andra träningsprofiler är att jag försöker uttrycka mig genom att berätta vad jag tycker att man ska satsa på, vilka fördelar olika metoder har och jag tycker om att nyansera råd och rekommendationer. Jag berättar vad jag är ”för” och för vem det passar. Vi alla har olika behov och erfarenheter. Att veta vad man inte ska göra kommer inte att göra någon klokare. Det är att veta vad vi ”ska” göra som ger resultat.
 
 


Puss och kram från London!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Gunilla 24 januari, 2014 at 15:43

  Så sant. Tack för påminnelsen! Klok som en bok är du! Och din vän! Hoppas att du mår bättre och kan njuta av London. Kram

  [Svara]

 • Svara LenaMaria 24 januari, 2014 at 15:47

  Jag satt och tänkte på det idag om positiva tankar och minns då att när jag ”fann” dig ;-), genom att en kompis ”like’t” en av dina instagrambilder, så va den första tanken att ”shit vilken energi den där tjejen sänder ut bara genom sitt leende”. Jag har följt dig ett tag nu och har fått så mycket tack vare det. Inspiration till träning, hälsa, familjeliv och livet sig självt! Vill bara säga tack för allt du delar med dig av, träningvideor som blogginlägg. Jag har jobbat ett tag med min självkänsla och min energi framförallt och jag har kommit långt nu och mycket tack vare dig :-). Jag lägger bara energi på ”för” nu för tiden, inte på ”emot” :-).

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Åh, vad glad jag blir av att läsa detta!

  Jag håller på dig!

  [Svara]

 • Lämna kommentar