Bröllop

Apropå kvinnligt

I kommentarsfältet ventilerar ni er syn på kvinnlighet. Vissa gillar muskler på tjejer. Andra inte. Vissa är avundsjuka medan andra är nöjda men blir inspirerade till förbättring. Bambi frågade också sina läsare om deras syn på kvinnlighet och fick liknande svar som jag.

Jag funderar över följande kommentarer:

 • Att jag ser ut som bodybuilder.
 • Att jag är muskulös.
 • Att jag har små bröst.
 • Att min kropp är okvinnlig.

… Och då tänker jag så här:

Jag har burit två barn i min mage. Jag har genomfört två förlossningar med 14 månader mellan. Mina bröst har ammat två barn. Min kropp är min kropp. Oavsett om andra tycker att den är kvinnlig eller inte så har den gett mig två söner. Den orkar bära, leka, lyfta, springa. Den är stark. Den är uthållig. Den är naturlig.

Och ja. Jag tycker att min kropp är kvinnlig. Fast jag hade älskat den även om den inte var det. Man måste älska sig själv om någon annan ska kunna göra det.

Bilderna ovan är tagna dagen efter Hans och mitt bröllop när vi tillbringade en hel dag på Njuta Spa i Nacka Strand.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Kommentarer

 • Svara Tova 11 juli, 2011 at 23:15

  bra sagt!! vem tusan bestämmer vad som räknas som kvinnligt eller feminimt? man är väl först och främst MÄNNISKA och det vore väl fruktansvärt och trist om det bara fanns ett enda sätt att vara ”kvinna” på.

  (btw tror jag dessutom att flertalet tjejer ÄR avundsjuka på din kropp… :P)

  [Svara]

 • Svara Stina 11 juli, 2011 at 23:37

  Och vad är kvinnligare än att vara mamma? Du har så rätt Lofsan!!! Önskar bara jag kunde älska min kropp också, men det gör jag inte och har aldrig gjort. Oavsett hur den sett ut.

  Fortsätt vara så jäkla rak och bra!!! KRAM!

  [Svara]

 • Svara Jennie 12 juli, 2011 at 05:48

  Jag haller helt med Tova! Tycker du har en helt fantastisk kropp och blir inspirerad och hoppas att jag ocksa kommer att se ut sa dar efter tva (!) barn.

  [Svara]

 • Svara Frida - Militärmamman 12 juli, 2011 at 07:34

  Du är hur snygg som helst! Jag blir så irriterad och trött på elaka kommentarer från alltid anonyma läsare. Varför liksom?
  Bra skrivet!

  [Svara]

 • Svara lindasplace 12 juli, 2011 at 07:58

  Du är skit snygg och kvinnlig. Du inspirerar mig något otroligt mycket!

  [Svara]

 • Svara Jutt 12 juli, 2011 at 08:06

  Jag har samma devis; man måste älska sig själv innan man är förmögen att älska någon annan för den den är. Cred för din självdisciplin. Till alla mammor (och pappor) som inte har samma möjlighet att ta sig till gym som har barnhörna kan jag tipsa om (eller gärna du Lovisa i ett inlägg) en fantasktisk iPhone-app som gör effektiv hemmaträning väldigt lätt: Nike Training Club (sök ”ntc” i appstore). Jag tror t.o.m. att en PT kan tycka att den är inspirerande 😉

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma 12 juli, 2011 at 08:14

  Självklart är du kvinnlig! Alla kvinnor är kvinnliga oavsett form på kroppen. 🙂 Du är supersnygg & du ska vara sjukt stolt över din kropp som genomgått så mycket men nu ser ut såhär! Själv ser jag ut som en gammal tant i kroppen.. men jag är väl kvinnlig på mitt sätt, liksom.

  [Svara]

 • Svara Ell 12 juli, 2011 at 08:29

  Folk dröjer kvar i förlegade ideal där kvinnor ska vara svaga och lite lätt hjälplösa. Du passar INTE in i den mallen, vilket uppenbarligen stör en del. Att du inte passar in i deras förvridna ideal uppbyggda på gamla normer gör att de har dessa åsikter.

  I mina ögon är du en prima kvinna! Och som du säger; vad är kvinnligare än att ha fött barn? =) Typiskt att ingen nämner din snygga rumpa, fina ögon och vackra hår- något som är känt för att symbolisera kvinnlighet. Men som sagt, deras förlegade ideal gör det svårt för dem att se förbi det de tycker är okvinnligt; muskler. =) Själv tycker jag att muskler är tecken på diciplin och målmedvetenhet, inget som står ivägen för kvinnlighet i sig.

  [Svara]

 • Svara Cissi 12 juli, 2011 at 08:32

  Jag tycker du har tok-snygg kropp, och du inspirerar mig massor! Jag är också ”rätt” nöjd med min kropp, dock är rutorna lite gömda pga allt rosévin 😉 hihi.

  Tittar in här flera gånger varje dag, och du får mig alltid att flina lite i min vardag! Kör hårt tjejen, och ha en underbar bröllopsresa!

  ps. skulle gärna köra lite intervaller med dig, tycker det är skit att Hans ska slå dig varje gång… om jag var med kunde du ju slå mig… alltså varannan gång 😉

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Då hör jag av innan nästa pass, vore jätteroligt om du följer med!

  [Svara]

 • Svara ulrikatrendspanar 12 juli, 2011 at 08:53

  Hej Lofsan!

  Ville bara skriva en kommentar från mig (brukar annars vara dålig på att kommentera era inlägg på bloggarna men jag läser dom:). Om alla hade träffat dig och sett dig med dina barn och din härliga utstrålning skulle INGEN ens kommentera om du är kvinnlig eller inte.

  Jag tycker att det är väldigt ytligt att ens kommentera en annan människa negativt utifrån hur man ser ut eller hur man har valt att leva. Jag tror att mycket är avundsjuka tyvärr.

  Fortsätt att vara den du är – var så härligt sprudlande och levande så smittar det av sig till oss andra trötta småbarnsmammor:).

  Sen för att slänga in en kommentar i debatten – alla som älskar sin kropp och är bekväma i sin kropp (oavsett storlek eller modell) är oerhört vackra och kvinnliga tycker jag, du är ett mycket bra exempel på det!

  Sommarkramar från Ulrika
  http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar/

  [Svara]

 • Svara petra 12 juli, 2011 at 08:57

  bra skrivet! säkert nån som är avis?

  [Svara]

 • Svara Ylva 12 juli, 2011 at 10:20

  Helt rätt tänkt Lovisa! Kör på ditt race! Kram

  [Svara]

 • Svara Åsa 12 juli, 2011 at 10:45

  tycker din kropp är fantastisk…önskar jag hade en sån kropp. Jag blir så peppad att träna när jag läser i din blogg, just nu kommer jag inte igång bara…har ca 25 kilo att gå ner. kör på bara du imponerar iallafall mig!

  [Svara]

 • Svara Elin 12 juli, 2011 at 10:48

  Hej,

  jag skulle gärna vilja läsa mer om Ert bröllop 🙂

  Ska Ni flytta till NYC? 😀 isf, spännande! Lycka till!

  [Svara]

 • Svara Annelie 12 juli, 2011 at 15:00

  Hej

  Vi var i Makriaglios 2007 på den anläggning, men inte det hotellet ni ska bo på. Vi reste med Apollo (eller var det Ving… hmm kommer inte ihåg!). Litet tställe då, men har säkert blivit större med åren! Rolig vattengympa och fint gym hade dom på vårat hotell, och erat hotell lär inte vara sämre än det 🙂

  Jag tyckte det var supermysigt där, MEN Resan dit dvs från flygplatsen till själva Makiaglios var extrem och då hade vi inga barn, minns jag inte helt fel så tog den totalt 3,5 timmar!!! och det var med ett stopp. Så ladda med vatten, frukt och kex till barnen 🙂

  Själva ska vi åka till Egypten på torsdag med Fritidsresor och bo på deras motsvarighet till Lollo och Bernie dvs hotell med Bamseklubb, vi får utbyta erfarenheter efteråt kanske 🙂

  Ha en trevlig resa!!!

  [Svara]

 • Svara Linn 12 juli, 2011 at 16:54

  Det var tack vare Bambis inlägg som jag hittade till dig och jag gillar verkligen din blogg! Bry dig inte om elaka kommentarer 🙂

  [Svara]

 • Svara Sarah 12 juli, 2011 at 19:30

  Tycker det var grymt bra skrivet! Jag har jättestora bröst och kurvor, men jag slår vad om att du känner dig mer kvinnlig än jag gör. Jag ser bara mina bröst som ett problem, de är väldigt tunga. För övrigt inspirerar du mig väldigt mycket. Tack vare din blogg har jag börjat träna och jag tänker: sådär ska jag också se ut när jag fött två barn, hot mama 🙂

  [Svara]

 • Svara stina 12 juli, 2011 at 20:11

  Hej Lofsan, det finns alltid folk som har åsikter om både det ena och det andra. Jag tror mest det handar om avundsjuka. Jag har också valt en stark och vältränad kropp (känner inte mig särskilt manlig för det), vilket ganska ofta påpekas. Jag förstår inte varför, men jag försöker att inte bry mig. En kille på gymmet har varit på mig ett flertal gånger, men sist sa jag till honom ”Äsch, du är ju bara avundsjuk för att jag gör fler chins än dig.” Då bad han faktiskt om ursäkt.

  Du är stark, du är grym, du inspirerar!

  [Svara]

 • Svara Beckas Resa 12 augusti, 2012 at 11:36

  Jag önskar att min kropp var mer tränad och du ger en ju massa pepp till att man ska lyckas!!!
  MVH
  BECKAS RESA

  [Svara]

 • Svara Linda 31 maj, 2013 at 07:27

  Tycker du e jättefin!!!!

  [Svara]

 • Svara Graceful 11 juni, 2015 at 20:10

  hej, jag älskar att träna och mår så bra av träning. Mitt dilemma är att jag har otroligt lätt för att bygga muskler. Kanske inte så allvarligt kan tyckas men jag får alltid kommentaren Oj du tränar mycket va? Vad tränar du? Etc. Trots att jag medvetet inte styrketränar utan enbart kör löpning(långdistans) och Pilates. Jag har ett sexpack trots att jag burit 4 barn. Lite jobbigt emellanåt. För jag vill slimma ner mig lite väga lite mindre. Men kroppen tycks inte vilja det. Att sluta träna är inte ett alternativ för det får mig att må så bra. Har du något tips på vad man kan göra för att slimma ner?

  PS du har jättefin kropp!

  [Svara]

 • Lämna kommentar