Resor

Äntligen uppe i Åre!

Efter massa packande upp och ner med kläder, de kläderna som vi hade med till Österlen fick i viss mån följa med men med varmare alternativ också kunde vi lämna Stockholm kring tolvsnåret. Det var riktigt varmt ute och bilen kändes som en bastu, trots AC:n. Det är skönt att ha en sjusitsig bil nu när vi har tre barn med oss, då är det inte trångt överhuvudtaget, trots många väskor, bärstolen och barnvagnen. Vi lånade pappas takbox så vi fick upp en del där.

Det var första gången vi inte gjorde en lång resa på kvällen. Det blev lite knepigt att hålla Sixten nöjd, han blev lätt uttråkad men med tanke på att det är över 60 mil upp till Åre tycker jag att han var en riktig hjälte.

Vi stannade vid Gävlebro en stund innan vi gjorde en långrastning i Ljusdal där vi åt Hans hemgjorda hamburgare. Det var skönt att sitta i solen en stund och sträcka på benen.

När vi började närma oss Åre bröt världens åskoväder ut, vi räknade till minst 10 blixtar, och regnet vräkte ner så att det knappt gick att köra. Men vi hann fram till Ica ändå och köpte med oss god frukost och lite kvällsmål. VI hämtade nyckeln till den lägenhet vi hyr, precis ovanför tågstationen. Och vilken lägenhet! Det är en etagelägenhet med ett sovloft högst upp, tre våningar alltså, med världens största altan med sjöutsikt, och till Sixtens stora förtjusning utsikt över tågen. Här kommer vi bo toppen en vecka!

Idag har vi gjort en topptur uppe vid Skutan, mer om det i nästa inlägg!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar