Lofsan

Allergier

Allergier ökar i samhället i dag, speciellt hos barn, och information om vad man kan göra för att minska risken att drabbas, och även vad man kan göra för att spara mer på vår utsatta miljö behövs tycker jag. Att köpa produkter som är märkta med Svanen och Astma- och allergiförbundets Svala är en bra start. Men vad ska man titta efter när man läser på baksidan av förpackningar? Och hur farligt är det egentligen?

Idag kommer jag att få besök av en toxikolog som kommer att titta närmare på olika produkter som vi använder i hemma, framförallt diskmedel och andra produkter i köket, men även shampoo och annat som vi kommer i kontakt med i vardagen.

Det ska bli så spännande och lite läskigt men nyttigt för mig. Jag älskar krämer, rengöringsprodukter och andra medel som ger doft och jag hoppas att de produkter vi har hemma är bra grejer för barnen.


Detta inlägg är i samarbete med Finish.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svara the B-ROOM 10 oktober, 2013 at 10:51

  Intressant! Berätta gärna mer efter besöket.
  L:a bruket används flitigt här, tack för inspo 🙂

  [Svara]

 • Svara Julia 10 oktober, 2013 at 10:59

  åh va jag älskar dig blogg!

  [Svara]

 • Svara Malin -Änglamamma och gravid 10 oktober, 2013 at 14:38

  Åå så spännande! Hoppas du delar med dig av vettiga tips och råd!

  Älskar när diskhon i köket är precis vid ett fönster! Så otroligt mysigt!

  [Svara]

 • Svara Emma 10 oktober, 2013 at 15:38

  Gillar detta blogginlägg i ämnet. 🙂 http://www.barnakuten.nu/farligt-eller-inte/den-onda-badankan-en-studie-i-angest/

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 10 oktober, 2013 at 15:47

  Ser fram emot att höra vad du fick för tips!
  Kan rekommendera alla som är intresserade av detta att läsa boken Badskumt – Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg, av Katarina Johansson. Jag recenserade den på vår blogg (se länk nedan) och har sedan dess rensat ut och bytt ut massor av badrumsprodukter som inte håller måttet!

  http://minimalisterna.se/badskumt-i-badrummet/

  [Svara]

 • Svara Lisa 11 oktober, 2013 at 08:49

  Åh, det där ser jag fram emot att få höra om. Har själv rensat hejvilt här hemma efter att jag såg ”underkastelsen”

  [Svara]

 • Svara Therese 12 oktober, 2013 at 00:12

  Jag som har två eksembarn här hemma, känner till en del, men förmodligen bara en droppe i havet. Dina grabbars badskum lär gå bort på en gång – tyvärr. Till mig själv använder jag Mary Kay´s produkter till ansiktet som förmodligen eller jag vet inte är OK beroende på ur vilket perspektiv man kollar utifrån. Men till barnen är det bara ekologisk rapsolja och havsalt till badet som gäller. Det märks direkt om vi använt ”vårt” schampo” eller när vi har ”testat” badskum. Eksemen blossar upp direkt. Ska bli jätteintressant att höra vad resultatet blev av det besöket – har du något kvar hemma?
  Kram!

  [Svara]

 • Svara Anna 12 oktober, 2013 at 23:27

  Hej, fri från allergier, bifogar över en sida som har gett mig mer kunskaper om allergier 😉 http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/………….

  [Svara]

 • Lämna kommentar