Lofsan

8T8 på Mariatorget, Swedenborgsgatan 1

Carro, en vän till Hans och mig, har precis öppnat Stockholms ballaste matbutik: 8T8 (dvs”eight to eight” = öppettiderna.) Idag tog vi bussen från Norra Bantorget upp till Mariatorget och Swedenborgsgatan 1, för att titta lite närmare på butiken och äta lunch från Nudelbaren.

På väg till Söders höjder!Carro berättar:

Vi har länge gått och längtat efter ett annat sätt att handla mat. Ett roligare sätt, långt ifrån det invanda och rutinmässiga. Och det allra viktigaste, där maten alltid är god, närodlad, ekologisk och gärna småskaligt producerad. Mitt i stan. Precis vid Mariatorget. 8T8 ska vara som att kliva in i en matvärld med en massa bra matupplevelser. Just för att smaka, äta, prova nytt och tycka till. Upptäck fina gårdsostar, seriösa korvar, skönt fruktågrönt och god färdigmat. Särskilt stolta är vi över vår nudelbar, för nudlar är ju världens bästa lunchmat – snabba, goda och nyttiga.

På plats på Mariatorget


Även om mitt matintresse är extremt svalt så lever jag ju ihop med en matsnobb av största mått. Hans älskar att handla kryddor, vackra flaskor med olja, kött, ostar, you name it! Hans var i extas inne hos 8T8. Han läste på förpackningar, fotade etiketter och luktade på ostar till förbannelse. Jag däremot längtade till lunchen. Vi beställde varsin nudelrätt och delade systerligt. Tomoko som lagar lunchen är inte bara trevlig, hon kan nudlar! Det var riktigt gott, smakrikt och spännande. Utöver nudelrätter finns det även ett litet utbud av annan färdigmat. Perfekt för den som har bråttom, men som ändå inte vill äta på Donken!

Tomoko och jag i nudelbaren


Nudlar med Garam Masala - starkt & gott!


8T8 är helt enkelt ett Mecka för matälskare, men man behöver egentligen inte vara så värst matintresserad för att ändå uppskatta denna lilla pärla vid Mariatorget. Butiken ligger lugnt och fint vid Mariatorgets kant, en riktigt lite oas. Den är dessutom otroligt vackert inredd och alla varor som finns där är också snygga och ovanliga. Det är helt enkelt kul att gå runt och kika i butiken. Och det är inte BARA importerad salsiccia, getostar, kanelfläsk, märkliga marmelader och annat som dignar på hyllorna, för det finns också Ellas Kitchen-barnmat, spännande kaffe, kakor, mjöl, gryn, flingor, grönsaker… Nackdelen är i och för sig att det slutar som för Hans, som plockade och plockade och plockade från hyllorna tills en hel kasse var fylld med Müsli-mix, chilli- & honungsnötter, lemon curd, olivolja, kryddor och annat… Nu talar han om att det ska lagas mat som det slår gnistor om i helgen. Inte mig emot! 🙂

Carros affärsfilosofi...

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Alex 3 november, 2010 at 23:10

  Det låter som en perfekt butik att handla presenter i!

  [Svara]

 • Svara Malin 3 november, 2010 at 23:23

  Dit måste jag gå, ligger ju granne med mig…hur kan jag ha missat??
  Härligt att läsa att du verkar må så bra efter förlossningen, oförskämt bra till och med;)
  Kram

  [Svara]

 • Svara smyckestokig 4 november, 2010 at 01:09

  Fynda julklappar hos mig jag säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då ) men de är helt klart värda att kolla in. Dessutom perfekta personliga julklappar utan att man behöver bli ruinerad

  mvh malin

  http://smyckestokig.blogg.se/

  [Svara]

 • Svara Vi2blir3.se - Malin 4 november, 2010 at 14:41

  Åh vilken rolig matbutik, den skulle jag vilja besöka! =)

  [Svara]

 • Svara Susanne Lindahl 4 november, 2010 at 17:40

  Tack för tipset! Dit ska ja åka och handla… En matbutik helt i min smak!

  [Svara]

 • Svara Anna Norling 4 november, 2010 at 18:43

  Åhhh vilken härlig butik!!! Den måste jag bara besöka!!! Kram

  [Svara]

 • Lämna kommentar