Lofsan

6 tips till dig som vill lyckas med ditt företag

 Jag får många mail med frågor från tjejer som vill jobba i träningsbranschen. Frågorna varierar som vilken PT-utbildning som är bäst (det var länge sen jag gick min PT-utbildning och jag har tyvärr ingen koll på den marknaden längre), hur man får jobb som PT (är du duktig får du jobb) och hur man blir framgångsrik (det är en konst). I detta blogginlägg kommer jag att dela med mig av några tips till dig som vill ha ett eget företag och lyckas med det. Jag riktar mig till dig som vill jobba som PT men många av råden går att applicera på alla branscher.
 
 1.) Skaffa dig erfarenhet, massa erfarenhet. Jag har pluggat i många år och läst massa anatomi, fysiologi, psykologi och pedagogik men det var först efter att jag hade jobbat några år som jag verkligen kunde tillämpa alla kunskaper.
 
 2.) Specialisera dig. När du har ett eget företag är du din egen produkt. Självklart ska du kunna coacha i princip vem som helst men för att kunna marknadsföra dig är det bra om du har spetskompetens inom ett par områden. Gör research och se vilken specialkompetens som saknas i din stad.
 
 3.) Vårda ditt personliga varumärke. Som anställd är du din arbetsgivares varumärke men när du har ett eget företag är du du. Jämt. Var noggrann med vilka sammanhang du syns i, vilka personer du förknippas med och vilket språk du använder, i alla kanaler. Potentiella kunder skiljer inte på dig som person och dig som tränare.
 
 4.) Satsa på ett område, och gör det bra. Det är konst att lyckas. Det är lätt att dras med och nappa på alla erbjudanden. Var konsekvent och rikta din energi på en sak i taget. För många lösa trådar och oavslutade projekt gör dig stressad och kan ge sken av att du är splittrad, även om du kallar det för att hålla många bollar i luften.
 
 5.) Skaffa en mentor. Lär dig av de som redan lyckats. Var nyfiken och intresserad. Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt utan kan ta lärdom av andra. Det lätta sättet är att hålla sig till någon i samma bransch men än mer spännande är det att bolla tankar och utveckling med personer i helt andra kategorier.
 
 6. Var beredd att jobba hårt. Stenhårt. Att ha ett eget företag, sköta sin egen marknadsföring, profilering, ekonomi, utbildning och affärsutveckling är inte lätt. Det kommer att vara värt det i slutändan men det är en tuff väg dit. Ha tålamod, mycket disciplin och hög effektivitet så blir det lättare. Än en gång, det kommer att vara värt det.
 
 Lycka till!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Anna 21 januari, 2014 at 21:21

  Jag kan rekommendera en tre årig utbildning som jag går. Jag löser till hälsovägledare. Går en kurs ifrån januari till juni denna terminen. Efter de ska vi hålla pass och instruera. I trea. Löser vi en fördjupning i PT, hela utbildningen är så bred. Massera, motiverande samtal, PT och kostrådgivare är de stora områdena.

  [Svara]

 • Svara Ciccan 21 januari, 2014 at 21:53

  Tack Lovisa för att du så generöst delar med
  dig av din kunskap och erfarenheter! Jag kunde aldrig
  tänka mig att du skulle bli min ”träningsguru” när jag första gången
  såg dig/er i Född 2010. Tack! 🙂

  [Svara]

 • Svara Erika 22 januari, 2014 at 07:04

  Tack för ett superbra och intressant inlägg!!
  Jag håller just nu på att samla erfarenhet från yrket, slita på och hela tiden lära mig nytt. Känner igen det där med att det tar tid innan man verkligen kan tillämpa allt man lärt sig. Det är en konst att verkligen förmedla sin kunskap och inte bara ”ha den i huvudet”.
  Drömmer om att en dag kunna vara egen och leva på detta, men än är jag inte redo. Men en dag så! ;D

  [Svara]

 • Svara Charlotte - SpenatMamman 22 januari, 2014 at 14:15

  Jättebra tips och lista!
  Min fråga är vad ditt eget svar är på punkt nr 5?
  Vem/Vilka är/har varit din mentor/mentorer?
  Och vad har den/de tillfört?
  🙂
  Alltid spännande att se vilka som inspirerat och hjälpt dem som inspirerar oss!
  Kramar o Trevlig Londonresa!

  [Svara]

 • Lämna kommentar