Lofsan

5 tips när du väljer PT och matchmaking

Det blir allt vanligare att träna med Personlig Tränare. Numera finns både tränare man träffar på riktigt och tränar med och såna man har mailkontakt med. Jag jobbar på Sats och mina kunder är medlemmar där. Jag är på Södra Station och tar emot kunder där. Vissa PTs gör hembesök, möter upp i en park eller hyr in sig på ett gym. När du väljer PT är detta 5 bra tips att tänka på:

1.) Titta på vilka utbildningar PTn har. Var, hur och när har PTn utbildat sig?

2.) Vilken erfarenhet har PTn? Hur länge har hen jobbat? Med vilka typer av kunder? Har PTn egen erfarenhet av det du vill satsa på?

3.) Hur populär är PTn? Är det lätt att få tider, är schemat flexibelt?

4.) Vilka referenser har PTn? Fråga runt och be om referenser och feedback från gamla och nuvarande kunder.

5.) Välj en PT som du ”klickar” med, speciellt om ni ska ses regelbundet. Den sociala kemin är väldigt viktig, både gällande tillit och att PTtiden ska vara en energikick. Alla människor passar inte med alla.

Eftersom det i mitt jobb som PT ingår att lägga upp träningsprogram, göra kostanalyser och coacha inför lopp så hoppas jag att ni förstår att jag inte kan sitta och svara på mail från bloggläsare med individuella frågor. Då skulle jag varken ha tid att jobba med mina PTkunder eller ta hand om mina barn. Jag tycker att jag är väldigt generös med att dela med mig av träningsupplägg, övningar och liknande här i bloggen men just nu får jag 60-70 mail per vecka med frågor. Jag har verkligen inte möjlighet att sitta och svara på varje mail men jag får väldigt mycket inspiration till blogginlägg eftersom det är många återkommande ämnen. Jag hoppas ni alla har förståelse för detta.

Jag vet att det finns flera PTs som jobbar online som läser min blogg så ett förslag är att ni lämnar en kommentar till detta inlägg där ni presenterar er och berättar med ett par meningar om er inriktning så kan de läsare som vill ha hjälp online kontakta er. Kom ihåg att lämna mailadress eller hemsida i texten. Min blogg är en av Sveriges största träningsbloggar så det är onekligen en bra marknadsföringskanal. Lite matchmaking så där.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Helena 13 september, 2012 at 09:10

  Jag hämtar mycket inspiration från din blogg! Gillar att läsa om övningar och upplägg som jag inte testat tidigare samt övrig information om kropp och knopp. Plockar med mig det som intresserar mig! Tycker dessutom att du är bra på att svara om jag har någon fråga 🙂
  Tycker att du gör ett jätte fint jobb med bloggen!
  Kör du i Hammarbybacken ikväll? Vet du hur länge träningen brukar hålla på?
  /Helena

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  45 min är passet. Jag letar barnvakt så jag kan vara med!

  [Svara]

  Helena Reply:

  Perfekt! Jag har lite ångest över att lämna familjen, men 45 min kan jag smita iväg :-). Hoppas att du också lyckas.
  /Helena

  [Svara]

 • Svara Cecilia 13 september, 2012 at 09:11

  De förstår man ju till hundra att du inte har tid med. Och jag blir väldigt glad över att du delar med dig här på din sida. Jag kör mycket efter dina träningstips. Du är så bra och motiverar mig till hundra.

  [Svara]

 • Svara Heja mamma! 13 september, 2012 at 09:38

  Tack Lovisa!

  Jag är lic. PT och har jobbat med träning i över 10 år. Jobbar både online och ” fysiskt” med kunder beroende på behovet. Mitt sätt att hjälpa kunder utmärker sig genom att jag inte bara förbereder enskilda pass. Köper man flera träffar med mig får man också ett träningsschema på hur man ska träna mellan våra träningspass för att nå just sina mål.

  Kolla in www. JAtraning.se

  [Svara]

 • Svara Marika 13 september, 2012 at 10:38

  Ja, mig känner du ju 🙂

  Jag har både online och vanlig PT 🙂

  Välkomna och läsa:
  http://www.anroma.se

  Kram Marika

  [Svara]

 • Svara Em - my life in NZ 13 september, 2012 at 11:03

  Mitt namn är Emma, jag är 29 år och bor på Nya Zeeland. Jag är utbildad personlig tränare (2-årig diploma utbildning i Sports and Recreation) och tränar framförallt klienter online. Jag tar gärna emot några fler nya klienter! Min hemsida är http://www.emsfitnessonline.com/ där ni kan gå in och läsa mer om mina tjänster och hur träning med en online PT funkar!

  [Svara]

 • Svara Karro 13 september, 2012 at 11:27

  Jag jobbar som gruppträningsinstruktör på World Class i Linköping sedan 17 år tillbaka, bloggar på livskraft1.blogspot.com samt Röhnsich blogg.
  Jag är utbildad kostrådgivare hos Paulun 2008. Vill du ha hjälp med kostupplägg och träningsupplägg online så är det helt ok att kontakta mig vi min blogg. ( Jag är INTE utbildad PT, men är styrke instruktör samt har en lång erfarenhet inom tränings branschen)

  [Svara]

 • Svara bodycomf 13 september, 2012 at 11:28

  Åh, här gäller det att ta chansen! 🙂

  Jag jobbar som coach och personlig tränare via nätet och träffar alltså inte mina kunder. Jag arbetar som lärare övriga tiden och älskar även det jobbet så därför har jag inte möjlighet att arbeta som PT på heltid. Jag är snart helt färdigutbildad via the Academy. Jag har även gått andra utbildningar som t ex Funktionell tränare.

  Mitt arbetssätt handlar väldigt mycket om tankarna kring maten och träningen. Jag fokuserar mycket på själva coachningen och att varje person ska få ett upplägg som passar just henne (honom har inte varit aktuellt än så länge). Livet ska fungera och träningen och kosten vara en naturlig del av det, trots jobb, barn och allt annat som ingår i vardagen. Så, om man är nyfiken och intresserad av ett träningsupplägg, coachning, pepp och mycket feedback kan man klicka in hos mig på

  http://www.bodycomf.blogg.se

  Välkomna!

  [Svara]

 • Svara Carola 13 september, 2012 at 11:46

  Jättebra Lofsan att du tar upp det här. Ser så mkt skrot och amatörer på nätet.

  Kika in på min sida och här kan ni läsa vad jag har för utbildning. http://friskvardsfokus.blogspot.se/p/om-mig.html

  Jag är inriktad på mammor & kvinnor. Jobbar mycket med hemmatränande och online kunder och även en del live.
  Tack för en grym blogg!
  Ha en bra dag!

  [Svara]

 • Svara jossan 13 september, 2012 at 12:02

  Jag behöver komma i kontakt med sponsorer, som är nischade kring hälsa, till ett event på Linköpings Universitet den 18 oktober! Vänligen hör av dig till mig på HR-dagen@personalvetare.nu
  Om annars, skriv i bloggen!

  Tack för en superblogg som levererar dagligen! Bättre pepp & kunskap går inte att hitta på nätet! Och om det finns någon därute som lider av astma och är lika träningstokig som jag, vänligen hör av dig om tips kring immunförsvar, medicinering osv. Är i stort behov av detta just nu!
  KRAM

  [Svara]

 • Svara Anna 13 september, 2012 at 15:30

  Smart drag Lovisa 🙂

  Jag jobbar som PT vid sidan av mitt vanliga arbete.
  Jag arbetar med att träna personer hemma hos dem, ute eller hemma hos mig
  Kontakta mig gärna – jag bor i Stockholm och har mina kunder i Stockholmstrakten
  Ni kan också följa mig på min blogg
  http://blogg.alltforforaldrar.se/anna/

  [Svara]

 • Svara Leila 13 september, 2012 at 19:08

  Jag är utbildad Personlig tränare och hälsopedagog med högskoleutbildning. Jag driver mitt eget företag och har idag kunder i Uppsala och Tierp. Kommer att starta upp nätbaserad PT inom kort.
  Har fokus på livsstil och välmående, kom igång – hitta motivation och få till en vana som håller till 120 års ålder:) kika gärna in min sida där jag blandar inspiration, vardag, kost och träningstips mm.

  [Svara]

 • Svara Sofia - ett bättre du 13 september, 2012 at 19:25

  Lägger du upp det så där så att man kan få marknadsföra sig själv så måste jag ju ta chansen :).

  Jag håller just nu på att utbilda mig till PT och min tanke är att arbeta med kunder online och jag håller så smått på att starta upp den verksamheten. Är ni intresserade så finns jag på sofia@ettbattredu.se, och självklart skriver jag om träning (och mammaliv) på bloggen http://www.ettbattredu.se/blogg

  [Svara]

 • Svara Cindy 13 september, 2012 at 20:31

  Tycker du gör ett strålande jobb med bloggen och ditt resonomang känns väldigt klokt. Använder dig lite som en PT ändå 🙂 Du visar mycket bra övningar som går utmärkt att sätta ihop till egna pass både hemma och på gymet. Sedan gillar jag även ditt resonomang kring kost, alla är vi olika och behöver hitta sin grej. Även om du inte är en PT-online så ger du massa bra verktyg som gör att jag själv kan utveckla min träning. Som sagt övningar, kostinspiration och infallsvinkar som är väldigt intresanta, tips på hur man ska tänka kring sina mål och hur de kan sättas upp, inlägget om strech var klockrent. Summan av det hela är alltså att jag gillar det du gör, fortsätt gärna så!! 🙂

  [Svara]

 • Svara Jonna 13 september, 2012 at 22:00

  Då tar jag tillfället i akt!

  Mitt namn är Jonna, jag är 22 år och utbildad Hälsocoach, Personlig tränare och Kostrådgivare.
  Det var i hälsocoach-utbildningen på 1 år som jag gjorde tillval att bli personlig tränare och kostrådgivare. Jag valde denna utbildning istället för de pt och kostrådgivare-utbildningar på bara några dagar/veckor då jag ville ha en bredare och bättre grund att stå på. Vi har lärt oss allt från motiverande samtal, coaching, stesshantering, hälsoprofilbedömning, mindfulness till kommunikologi (förutom näringslära, anatomi, träningspedagoik och liknande som man ”bara” får på de kortare kurserna).

  Jag jobbar nu som personlig tränare, gruppträningsinstruktör och gyminstrukör på Actic i Kristianstad på halvtid och driver mitt egna företag Livet i Balans på halvtid.

  Jag brinner verkligen för det jag gör och strävar efter att se just dig och hjälpa dig med just det du behöver hjälp med.
  Jag erbjuder Online-Coaching och just nu har jag erbjudande på det.
  Kolla in min hemsida http://www.livetibalans.se för mer information eller mejla mig på livetibalans@live.se så kan vi pratas vid mer!
  Vänta inte, livet är nu.. ta tillfället i akt att börja vägen till en bättre livsstil – det är du värd!

  Med motiverande hälsningar Jonna.

  [Svara]

 • Svara Att välja personlig tränare | erdoderdo 14 september, 2012 at 10:03

  […] Dessutom kräver hon att man själv tränar emellan gångerna man ses. Och hon får mig att vilja visa att jag minsann kan bättre varje gång. Det är inget snicksnack på våra pass utan hon kör skiten ur mig varje gång. Och så ska det vara tycker jag! Här skriver Lovisa om vad man kan tänka på när man väljer personlig tränare.  […]

 • Svara Linn 17 september, 2012 at 21:45

  Finns det någon i Karlstad så får hen gärna kontakta mig!
  Jag gillar styrka men har haft uppehåll under graviditeten o vill komma igång ordentligt nu. Behöver även ned i vikt!

  [Svara]

 • Lämna kommentar