Sixten

-13

När det är -13 grader ute så tycker jag att det är för kallt för Sixten att vara ute i parken och Baxter att ligga i vagnen så vi tog en heldag i Sickla istället. Mycket bra beslut!

Vi startade med ett besök på MiniSats där Sixten lekte järnet och jag mest ammade. Efter någon timme kom morfar och hämtade oss och så tog vi den obligatoriska lunchen på Erssons, gissa vad… 🙂 Sixten höll sig otippat nog vaken hela lunchen men han satt i vagnen i sin åkpåse och mös. Jag stack till honom min pasta med röd pesto, he likes!

När vi vinkat hejdå till morfar gick jag till gallerian och shoppade lite. Jag köpte bland annat en skitsnygg dunväst från Peak på Best of Brands till Hans att ha i New York. Det är strax över 0-gradigt där och då är det för varmt för dunjackan men för kallt för höstjacka. Perfekt med dunväst med andra ord. Jag har tagit fram en lite tjockare vinterjacka till Sixten men jag gillar hans svarta med pälsluvan så mycket att det nog blir den som får flyga i alla fall. Baxter har redan förbrukat två tjocka fleeceoveraller i 50 och 56 och är nu inne på sin tredje; en brun från Polarn o. Pyret i storlek 62. Sedan har han sin vita dunoverall/åkpåse ytterst med en fleecefilt över. Han brukar vara varmast i familjen.

Jag gick loss inne på Apoteket och tog ett varv på Kvantum för att köpa mat och stora kartonger med blöjor. Glömde dock bort att köpa mjölk och ägg till imorgon. Imorgon kommer nämligen Alex och Malte hit för att leka och jag tänkte bjuda på ett pannkaksinferno.

Pannkaksinferno innebär att jag steker mina grymma pannkisar och serverar dem med alla tänkbara tillbehör; köpeblåbärssylt, hemgjord sylt, lemoncurd, vispgrädde, socker, smör, you name it! Vi får väl se vad Malte tycker om infernot. Han har, precis som Sixten, svårt för kladdig mat. Eller ska jag skriva att det är Alex som har det? 😉

När vi kom hem hängde en fin påse med en julhälsning från Natusan på dörren. I påsen låg det ett stort set med tål, lotion, olja och våtservetter från Natusans IntensiveCare-serie för gräbsen att testa. Jag fick ett USB-minne jag… Vi använder annars Liberos produkter härhemma så det ska bli kul att prova något nytt och IntensiveCareserien har dessutom snygga förpackningar! Tack Natusan.

Innan vi får besök av Alex och Malte imorgon ska jag och gräbsen besöka Sixtens förskola. Utöver att få se lokalerna och träffa pedagogerna hoppas jag få veta lite mer om inskolningen. De har tre föräldraaktiva inskolningsdagar men jag ammar ju Baxter (han ska/får inte vara med under inskolningen) så jag hoppas att Hans schema klaffar med förskolans inskolningstider. Annars löser det nog sig på något annat sätt. Jag tror att Sixten kommer att vara på förskolan 09-15 fyra dagar i veckan, fast han har rätt till fem dagar. I Stockholm är de generösa med syskon och man har rätt till 30 timmar per vecka. Men på fredagar brukar vi resa bort inför helgen eller hitta på något speciellt allihopa och då är det mysigt för Sixten att få vara med så därför får han nog vara ledig på fredagar.

Fatta att min lille Sixten har blivit så stor!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Tomas 21 december, 2010 at 21:28

  Sixten har samma frilla som Kurtan..

  [Svara]

 • Svara M.H 21 december, 2010 at 22:11

  Fina bilder 🙂 spännande med resan,tänk på att det är ganska kallt inne i flygplanet så långärmat och filt till grabbarna kan jag rekomendera.
  30 timmars vecka och du väljer bort fredagen innebär att du kan föreslå 9-16.00 de övriga fyra dagarna 😉 om du har behov av det.
  Trevlig resa ! /mvh Martina

  [Svara]

 • Svara Josse 22 december, 2010 at 09:08

  -13, då skulle vi inte kunna vara ute många dagar här i norr 😉

  Hoppas ni får en härlig resa! God jul!

  [Svara]

 • Lämna kommentar