Lofsan

12-0

Intervallträning på löparbana är nyttigt oavsett om du vill bli bra på 5km, milen eller Maran. Det behöver inte vara så komplicerat, men för effektivitetens skull är en träningskompis bra. Alla loppen ska vara i högsta möjliga fart men också väldigt jämna. Du ska orka alla fyra i samma tempo med andra ord.

Värm upp ordentligt med jogging innan du går på i maxtempo. Egentligen är det inte så viktigt vilka distanser du kör eller hur många gånger. Det viktigaste är det höga tempot som kommer att göra under för din kondition; känslan av att vara riktigt snabb (minns ni brännbollen på skolgympan?) och att det är roligt.

Hans och jag körde ett pass med lite längre återhämtning mellan varje lopp och utan tidtagning.

Detta var mitt första träningspass i maxtempo sedan jag blev gravid med Sixten för över två år sedan. Det är först nu, när Baxter är 8 månader som jag känner att jag vågar och kan gå för fullt i löpningen. Jag har jobbat svinhårt med bäckenbotten och knipet under dessa månader.

Det är vanligt att tjejer tror att de kan springa för fullt 3-4 månader efter förlossningen men sanningen är att även vi vältränade mammor måste jobba med knipet långt efter BB. Inga pratar om det men det är jättevanligt att mammor läcker när de blir trötta under löpningen.

Dagens pass:

4*400 m
4*200 m
4*100 m

Vi tävlade såklart.

Jag har alltid varit explosiv oavsett sport. Lite knubbig också. Sedan födde jag två barn. Nu är jag uthållig och inte så knubbig längre.

Explosivitet Bye Bye.

Nä, så illa är det inte. Hans är grymt duktig på att springa fort och krossade mig stenhårt på varje lopp. Min styrka är att jag aldrig ger upp så oavsett om jag fick storstryk kämpar jag lika mycket på varje lopp.

Även om lungorna svider och benen är tunga älskar jag att springa lopp på bana. Jag rekommenderar de som vill bli snabbare i löpning att lägga in ett banintervallpass i träningsschemat varannan max varje vecka.

Eftersom du ligger på högsta nivå i tempo och ansträngningsgrad är återhämtningen lite längre och skaderisken högre. Därför: värm upp ordentligt innan passet och vila benen dagen efter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Jessica 26 juni, 2011 at 18:53

  ”..inte så knubbig längre” Hahaha!! Det var ju dagens underdrift!
  Finns väl inte ett endaste uns av knubbig på din kropp längre! Jag önskar att jag hade motivationen till att kunna se ut iaf hälften av din kroppsbyggnad.. Jag är smal, men har kvar bebismagen efter två täta barn (så det ser fortfarande ut som att jag är gravid, 9 månader efter sista barnet)…

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Haha! Nej, fast då tränar jag mindre nu än innan jag fick barn. Effektivitet är det viktigaste för oss småbarnsföräldrar…

  Innan jag blev gravid med Sixten vägde jag 10 kg mer än vad jag gör nu, och det var inte muskler….

  [Svara]

 • Svara Jessica 26 juni, 2011 at 19:08

  Snygg header!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack! Min första!!

  [Svara]

 • Svara Malin 26 juni, 2011 at 20:11

  Hej! Jag följer din blogg med glädje och tycker att träningsinläggen är jättebra och inspirerande! Jag fick mitt andra barn för ungefär ett halvår sedan och det första kom två år före det andra. Jag längtar verkligen efter att börja löpträna igen men är dålig på att knipträna. Jag tycker att det är svårt att veta om jag gör rätt. Har du några bra tips?

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Vad roligt!!

  Jag googlade några bra tips:

  http://www.intiminformation.se/Artiklar/B%C3%A4ckenbotten%C3%B6vningar+-+Tr%C3%A4ningsprogram.aspx

  http://www.tena.nu/allmant/campaigns/fem-minuter-om-dagen/

  jag använde kulor första tiden efter båda förlossningarna och det fungerade riktigt bra! Rekommenderas!

  [Svara]

 • Svara malin 27 juni, 2011 at 11:44

  Kul att se en träningsblogg skriven av en förälder OCH som skriver om vanlig träning och löpning. Det får gärna skriva mer om 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar